Loopt u sinds kort of gedurende langere tijd met hielpijnklachten rond. Maak dan nu een afspraak, dan kunnen we onderzoeken waar deze klachten vandaag komen en vervolgens samen met u werken aan een (indien mogelijk) volledig herstel zodat u uw activiteiten weer uit kunt voeren zonder hielklachten.

Samenwerking fysiotherapeut – podoloog

Binnen ons centrum werkt de fysiotherapeut sinds jaren succesvol nauw samen met onze podoloog Huub Linssen lid van Podozorg. Bij het eerste consult brengt de fysiotherapeut in kaart wat het probleem is. Het probleem kan bestaan uit peesklachten, kalkafzetting, bot uitgroei, standsafwijking  voetgewrichten enz. Indien nodig wordt de podoloog ingeschakeld voor aanvullend onderzoek indien de klachten mede veroorzaakt worden door standsafwijkingen of om maatregelen te treffen om de hielpijn te ontlasten. Indien nodig zal er een echo  worden gemaakt om de klacht beter in beeld te krijgen.

Voordelen van deze samenwerking voor u

  • Korte lijnen fysiotherapeut – podoloog,
  • Door gebruikmaking van echografie snel zicht op het probleem,
  • In voetproblematiek gespecialiseerde fysiotherapeut staat voor u klaar,
  • Bij sporthervatting uitstekende ondersteuning door onze sportfysiotherapeuten,
  • Behandeltraject kan snel worden opgestart,
  • Bij calcificaties is het gebruik van shockwave therapie mogelijk voor snel resultaat.

Behandeling

De fysiotherapeut zal kort middels een vraaggesprek de klachten met u doornemen eventueel aangevuld met enkele specifieke testen. Aansluitend kan er een  echo worden uitgevoerd. De therapeut neemt aansluitend de resultaten met u door zodat u zelf ook ziet wat de eventuele oorzaak van uw klacht is. Indien uit het onderzoek blijkt dat er meerder factoren een rol spelen in het ontstaan van de hielklachten kan het zijn dat de podoloog deze echo uit zal voeren.  Aansluitend kan er een op maat gemaakt behandelplan samen met u worden opgesteld.

 

Neem contact met ons op!