Het doel van het gebruik van kinesiotape is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de spierspanning te reduceren. Door het reduceren van de spierspanning kunnen pijnklachten afnemen waardoor het bewegen makkelijker gaat.

Wat is kinesiotape?

Kinesiotape is de felgekleurde tape die u wellicht ook wel eens bij sporters hebt gezien.

De tape is opgebouwd uit dicht op elkaar geweven elastische katoen en is rekbaar.

De lijmlaag is zeer duurzaam en waterproof, zodat de tape beter blijft zitten tijdens bewegen, zweten en zwemmen. waardoor de tape gedurende langere tijd achtereen kan worden gedragen. Als de tape op de juiste wijze is aangebracht, kan deze leiden tot verschillende positieve veranderingen, waaronder vermindering van pijn en verbetering van functie.

De klassieke witte tape is niet rekbaar en wordt doorgaans gebruikt ter stabilisatie of beperken van de beweging van een gewricht.

Waar helpt kinesiotape bij?

De tape wordt meestal gebruik om onderstaande te bereiken;

  • pijnreductie,
  • afname van spierspanning,
  • verbetering van de houding,
  • verbetering van de bewegingsfunctie,
  • afname van hooikoortsklachten.

Behandeling

De toepassing van kinesiotape kan een onderdeel zijn van de reguliere fysiotherapie behandeling. Daarnaast is het mogelijk om voor een sportactiviteit de tape aan te laten leggen ter ondersteuning of verbetering van de sportprestatie. Zie de tarievenlijst  voor de kosten die in rekening worden gebracht bij een taping consult.

Neem contact met ons op!