Het doel van sportmassage is de spierspanning te reduceren, of vlak voor een inspanning te verhogen, het afvoeren van afvalstoffen in de spieren na inspanning. Door het reduceren van de spierspanning en afvoeren van afvalstoffen kunnen pijnklachten in de spieren afnemen waardoor het bewegen makkelijker en soepeler gaat.

Wat is sportmassage?

Sportmassage is een massage vorm waarbij verschillende handgrepen, strijkingen en knedingen worden gebruikt. Dit moet niet verward worden met massage vormen die de fysiotherapeut wel eens toe kan passen. Dit zijn vaak bindweefselmassages die o.a. op het pijnsysteem invloed hebben.

Waar helpt sportmassage bij?

Sportmassage wordt meestal gebruik om onderstaande te bereiken;

  • afname van spierspanning,
  • verbetering van de doorbloeding in de spieren,
  • afvoeren van afvalstoffen in de spieren,
  • pijnreductie bij te gespannen spieren.

Behandeling

De behandeling wordt meestal opgebouwd. In eerste instantie wordt de huid en oppervlakkig weefsel opgewarmd door strijkingen (effleurages), vervolgend worden door diepere technieken spieren uitgeknepen (knedingen) om eventuele afvalstoffen ( bestaat meestal uit pijnlijke harde plekken in een spier) uit de spier de verwijderen. Aansluitend worden en technieken gebruikt om de spier te ontspannen. Zie onze tarievenlijst  voor het tarief  van een sportmassage zitting.

Neem contact met ons op!