Bekkenklachten

Loopt u sinds kort of gedurende langere tijd met bekkenklachten rond. Maak dan nu een afspraak, dan kunnen we onderzoeken waar deze klachten vandaag komen en met u een behandeltraject starten om van de klachten af te komen zodat u weer vooruit kunt in uw activiteiten.

Bekkenklachten kunnen zich uiten door pijnklachten rond het bekken en de billen, maar ook met mogelijk wat uitstralende klachten naar de benen. Veel voorkomende klachten zijn klachten aan het SI-gewricht, bekkeninstabiliteit klachten, gespannen (hypertonie) bilspier, blokkades/ verkeerde positie van wervels of het heiligbeen.

Door uitvoeren van gerichte manuele technieken, maatwerk in oefeningen die goed voor u zijn en goede duidelijke voorlichting kunnen wij er samen voor zorgen dat u zorgeloos door het leven kan.

Door onze sportfysiotherapeuten kan er vervolgens gewerkt worden aan de belastbaarheid van de spieren rondom het bekken door gerichte oefeningen en een trainingsschema waar u thuis verder mee aan de slag kunt gaan.

Voordelen bekken behandeling voor u

  • In bekken klachten gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Laatste inzichten en kennis door regelmatige bijscholing van therapeuten
  • Ondersteunende disciplines binnen 1 gebouw
  • Bij sporthervatting uitstekende ondersteuning door onze sportfysiotherapeuten
  • Behandeltraject kan snel worden opgestart

Behandeling

De fysiotherapeut zal kort middels een vraaggesprek de klachten met u doornemen daarna aangevuld met een onderzoek en enkele specifieke testen. De therapeut neemt aansluitend de resultaten met u door zodat u zelf ook ziet wat de eventuele oorzaak van uw klacht is. Vervolgens kan er een op maat gemaakt behandelplan samen met u worden opgesteld.