Vividus Fysiotherapie Lasertherapie Venlo Logo

Wat is Lasertherapie?

High Intensity Lasertherapie is een behandeling die sterk in opkomst is. De in Nederland bekende Low Level Lasertherapie (Coldlaser) heeft een penetratie van slechts enkele millimeters. Waar High Intensity Lasers voorheen enkel ingezet konden worden in chirurgie is nu door de ontwikkeling van een speciaal bio stimulatie handstuk de snijdende functie opgeheven en is er een zeer krachtige therapeutische laser ontstaan met een penetratie van 6 tot 8 centimeters. 

Effecten van lasertherapie

De biostimulatie zorgt voor een vergrote celenergie waardoor de cel functie kan verbeteren. Uitgaande van de biostimulatie worden in de literatuur verschillende fysiologische effecten vermeld:

  • Activering van ons afweermechanisme (de macrofagen en witte bloedlichaampjes, waardoor de fagocytose aangezet wordt);
  • Activering van de collageen-synthese wat betekent dat onder invloed van lasertherapie letsels aan de cellen sneller zullen herstellen;
  • Ontstekingsremming;
  • Circulatie (doorbloeding) verbetering;
  • Pijndemping/pijnbestrijding.

Het zuivere licht van de High Intensity Lasers veroorzaakt fotochemische reacties (niet thermisch!) in de cellen. High Intensity Laser licht fotonen worden geabsorbeerd door antenne-pigmenten (chromoforen) binnen de cellen. Dit leidt tot verhoogde productie van cellulaire energie (ATP) en vervolgens tot een normalisering van de cel functie en genezing. High Intensity Laser Therapie geeft een directe pijnbestrijding, In de meeste gevallen merkt de patiënt meteen verlichting van de pijnklachten welke bij vervolgbehandelingen verder zullen afnemen. Acute situaties waar behandeling vereist is, maar waar de behandeling in andere gevallen zeer pijnlijk voor de patiënt is, kunnen op deze manier met lasertherapie direct behandeld worden. De High Intensity Laser Therapie (HILT) heeft het meeste effect in gebieden van het lichaam waar de cellen onder stress staan: met wonderbaarlijk herstel tot gevolg!

Bekijk de video’s

Aandoeningen en klachten

Cliënten met de volgende klachten of aandoeningen hebben baat bij een behandeling met de High Intensity Laser:

Lage rugklachten Meniscus klachten
Bulging disc en hernia Hielspoor (fasciitis plantaris)
Gewrichtsontsteking (osteoarthritis), a.g.v. Artrose Tenniselleboog en golferselleboog
Peesontsteking (tendinitis) Carpaal tunnel syndroom (CTS)
Verrekking en verstuiking Whiplash
Spierscheuringen/ zweepslag Hoofdpijn
Slijmbeursontsteking (bursitis), schouder/heup of knie Long COVID
Iliotibiaal frictiesyndroom RSI/KANS
Jumpers- knee of springersknie Ziekte van de Quervain (peesschedeontsteking bij de duim)

Voor een overzicht van de lasertherapie tarieven verwijzen wij u graag door naar onze tarieven pagina.

Reviews

Ook volg ik daar fysio-fitness met daarnaast een avond in de week circuittraining, afgewisseld met wandelbootcamp, dit o.l.v. Collin Houwen. Dit bevalt zeer goed, al is het maar om de hele boel beweegbaar te houden.

De laatste maanden nemen de pijnklachten echter weer toe, met name doordat de artrose is toegenomen, alsook de slijtage in de onderrug.

Pijnstillers helpen wel om de pijn te verzachten, maar dat is helaas maar voor tijdelijk . De artrose en de slijtage in de onderrug zijn natuurlijk niet meer te verbeteren, maar volgens Patrick Houwen kan de pijn wèl verminderen, namelijk met behulp van lasertherapie, die hij sinds kort aanbiedt. Ik ben dit gaan proberen en moet zeggen met succes!

Half juni ben ik gestart met de laserbehandelingen en heb er nu 9 gehad. Ik moet bekennen dat de pijn duidelijk is verminderd. Er zijn nu al zelfs dagen bij dat ik helemaal geen pijn meer heb, die tijd kan ik mij niet meer heugen! Ik vertrouw erop dat ik met behulp van de lasertherapie weer dingen kan gaan doen, die ik tot enkele weken geleden echt niet meer kon.

Mijn dank aan Patrick Houwen voor die behandeling is dan ook groot en ik vertrouw erop dat het verdwijnen van de pijn zich verder doorzet.

Ik kan het iedereen die met soortgelijke pijnklachten zit, aanbevelen om zich met lasertherapie te laten behandelen.

~ Frans

Echter de laatste jaren namen de klachten steeds meer toe en kwam het op een punt dat ik in de ochtend vanwege stijfheid en pijnklachten stapje voor stapje van de trap naar beneden moest en ik ook ging overwegen om pijnmedicatie te gaan nemen al doe ik dat liever niet.

Na overleg is Patrick gestart met de High Intensity Laser therapie, de eerste 3 behandelingen deden in mijn beleving niet veel en was ik er bang voor dat deze behandeling voor mijn klacht niet veel zou doen. Na mijn vierde behandeling merkte ik een verbetering in mijn pijnklachten en kon ik al wat soepeler van de trap naar beneden lopen.

Na de 6e behandeling kon ik in de ochtend zo van de trap af zonder al te veel moeite, toen ik onder in de keuken een kop koffie pakte besefte ik pas dat ik zomaar de trap af was gegaan.

Na 8 behandelingen zijn we nu aan het ontdekken op welke frequentie het goed blijft gaan met mijn voeten en momenteel is dat 1 x per 3 weken.

Natuurlijk weet ik dat artrose niet genezen kan, maar ik ben heel blij dat ik met high Intensity laser weer makkelijker bewegen kan en mijn voeten een heel stuk tot rust zijn gekomen. De klachten zijn niet over (dat kan ook niet) maar zeer acceptabel waardoor ik geen pijnmedicatie hoef in te nemen.

Dankjewel Patrick voor de goede zorgen.

~ Yvon

Bekijk de complete brochure

We begrijpen het volledig als u meer informatie wenst te ontvangen voordat u op een kosteloos intakegesprek komt, vandaar dat wij een complete folder hebben voorbereid voor u die eenvoudig te downloaden is door op bovenstaande icoontje te klikken.