Enkel/Voet Klachten

Loopt u sinds kort of gedurende langere tijd met enkel/ voetklachten rond. Maak dan nu een afspraak, dan kunnen we onderzoeken waar deze klachten vandaan komen en vervolgens samen met u werken aan een (indien mogelijk) volledig herstel zodat u uw activiteiten weer uit kunt voeren zonder deze klachten.

Veel voorkomende klachten aan de enkel zijn verzwikking klachten (inversie trauma) waardoor er instabiliteitklachten kunnen ontstaan, maar ook bewegingsbeperking bij het afwikkelen van de voet. Naast enkelklachten komen hielpijnklachten ook geregeld voor zoals hielspoor, peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), achillespeesklachten, groeipijnklachten en beweging beperking van de teengewrichten.

Fysiotherapie Vividus Venlo ik heb last van enkel/voet klachten

Samenwerking fysiotherapeut – podoloog

Binnen ons centrum werkt de fysiotherapeut succesvol nauw samen met Koks Podopraktijk. Bij het eerste consult brengt de fysiotherapeut in kaart wat het probleem is. Het probleem kan bestaan uit peesklachten, kalkafzetting, bot uitgroei, standsafwijking voetgewrichten enz. Indien nodig wordt de podoloog ingeschakeld voor aanvullend onderzoek indien de klachten mede veroorzaakt worden door standsafwijkingen of om maatregelen te treffen om de hielpijn te ontlasten. Indien nodig zal er een echo worden gemaakt om de klacht beter in beeld te krijgen.

Voordelen van deze samenwerking voor u

  • Korte lijnen fysiotherapeut – podoloog
  • Door gebruikmaking van echografie snel zicht op het probleem
  • In voetproblematiek gespecialiseerde fysiotherapeut staat voor u klaar
  • Bij sporthervatting uitstekende ondersteuning door onze sportfysiotherapeuten
  • Behandeltraject kan snel worden opgestart

Behandeling

De fysiotherapeut zal kort middels een vraaggesprek de klachten met u doornemen eventueel aangevuld met enkele specifieke testen. Aansluitend kan er een echo worden uitgevoerd. De therapeut neemt aansluitend de resultaten met u door zodat u zelf ook ziet wat de eventuele oorzaak van uw klacht is. Indien uit het onderzoek blijkt dat er meerder factoren een rol spelen in het ontstaan van de enkel/ voetklachten kan het zijn dat de podoloog deze echo uit zal voeren.  Aansluitend kan er een op maat gemaakt behandelplan samen met u worden opgesteld.