Rugklachten

Loopt u sinds kort of gedurende langere tijd met rugklachten rond. Maak dan nu een afspraak, dan kunnen we onderzoeken waar deze klachten vandaag komen en met u een behandeltraject starten om van de klachten af te komen zodat u weer vooruit kunt in uw werk, sport of hobby’s.

Veel voorkomende rugklachten zijn; hernia, ischias, SI-klachten, instabiliteitklachten, uitstralende klachten naar bil of been, scoliose.

Manueel therapie en lage rugklachten

Onderrugklachten bestaan in vele vormen. Zo kunt u last hebben van vermoeidheid in de onderrug bij lang zitten of staan, pijnklachten bij het bewegen van de rug of uitstralende pijn naar de billen of benen. Manueel therapie is een effectieve behandelmethode voor het behandelen van lage rugklachten. Door uitvoeren van gerichte manuele technieken, maatwerk in oefeningen die goed voor u zijn en goede duidelijke voorlichting kunnen wij er samen voor zorgen dat u zorgeloos door het leven kan.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueeltherapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond
bewegen.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en
anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Voordelen rug behandeling voor u

  • In rug en nek klachten gespecialiseerde fysio/manueel therapeuten
  • Laatste inzichten en kennis door regelmatige bijscholing van therapeuten
  • Ondersteunende disciplines binnen 1 gebouw
  • Bij sporthervatting uitstekende ondersteuning door onze sportfysiotherapeuten

Behandeltraject kan snel worden opgestart