Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut waarbij met een speciale techniek een triggerpoints in spieren worden aangeprikt. Het doel van de behandeling is dat de spier zich ontspant en u zich weer gemakkelijker en met minder pijn kan bewegen. Het inbrengen van een naaldje voelt u bijna niet, echter wanneer de juiste triggerpoint wordt aangeprikt is het mogelijk dat er herkenbare pijn zal optreden. Het aanprikken van een triggerpoint zorgt voor het kort en lokaal aanspannen van de spier. Dit kan zorgen voor een krampachtig gevoel wat maximaal 1 of 2 dagen zal aanhouden.

Een triggerpoint hoeft niet altijd alleen maar lokale pijn of stijfheid te veroorzaken. Het kan ook zorgen voor “referred pain”. Dit is pijn op een andere plek, gezien als uitstralende pijn. Verder kan een triggerpoint leiden tot bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten en/of verminderde kracht in spieren.

Behandeling

Aan deze behandeling zijn voor u geen extra kosten verbonden wanneer u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie. Meer informatie over de behandeling is er te vinden op dryneedling.nl.

Neem gerust contact met ons op om te kijken of een ‘dry needling’ behandeling ook wat voor uw klacht kan betekenen. U kunt bellen naar 077 – 320 17 30 of een e-mail sturen naar info@vividus-fysiotherapie.nl.