Fysiotherapie

‘Zonder conditie kunnen de spieren niet bewegen – zonder kracht kunt u niks tillen – en als spieren niet samenwerken kunt u de richting niet bepalen.’

Fysiotherapie houdt zich intensief bezig met houding- en bewegingsproblematiek.
Wij zijn geen praktijk waar enkel passieve technieken als massage worden toegepast. U moet zelf ook een steentje bijdragen. U wordt zowel geestelijk als lichamelijk aan het werk gezet. Uw belastbaarheid bestaat uit twee ‘componenten’; willen én kunnen. U leert hoe u helpt uw klachten zelf te lijf te gaan. Onze doelstelling is samen met u de klacht te bestrijden en voorkomen, indien mogelijk, dat uw klacht terugkomt.

Problemen met het houding- en bewegingsapparaat

Veel voorkomende problemen aan het houding- en bewegingsapparaat zijn de achillespeesblessure, schouderklachten, hielspoor, knieklachten, artrose klachten en onderrugklachten. Ook begeleiden en ondersteunen we patiënten met de revalidatie na een operatie (bijvoorbeeld na een ingrijpende hernia- of meniscusoperatie).

Intake

Uit het bespreken van de algemene- en de specifiek persoonlijke vragenlijst tijdens ons eerste kennismakingsgesprek, blijkt of u een op zichzelf staande gezondheidsklacht heeft, of u de juiste behandelaar heeft én of er misschien meer disciplines aan te pas moeten komen. Na een kort lichamelijk onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en met u besproken.

Behandeling

Na de intake en het onderzoek wordt er niet alleen gekeken naar de klachten zelf maar ook naar de oorzaak van de klachten. Vervolgens wordt er een diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt. De fysiotherapeut heeft een range aan mogelijkheden om u te helpen, deze bestaan onder ander uit; oefentherapie, functionele massage, kinesiotaping, mobilisatie technieken en nog veel meer.

Het behandelprogramma van de fysiotherapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies (o.a. huiswerkoefeningen), adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.