Het doel van sportfysiotherapie is u weer klachtenvrij aan het sporten te krijgen of om ervoor te zorgen dat u verantwoord kunt starten met sporten

Wat is sportfysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een master-opleiding voor sportfysiotherapie heeft gevolgd.  Daarom beheerst hij naast de algemene fysiotherapeutische diagnostiek- en behandelmethoden ook nog specifieke oefentherapeutische technieken, met als doel het verbeteren van de kracht, coördinatie en lenigheid. Allemaal gericht op uw (toekomstige) tak van sport.

U wilt beginnen met sporten maar weet niet hoe u dit op een verantwoorde manier kunt oppakken.

Mogelijk bent u bang dat die blessure uit het verleden weer opspeelt, misschien is er een andere reden waarom het niet gemakkelijk is om de draad weer op te pakken.

De sportfysiotherapeut kan, als specialist in bewegen, u in dit geval bijstaan door samen met u te kijken wat er voor mogelijkheden zijn. Hij geeft u advies en kan u verder gedurende het proces begeleiden.

U sport met veel overtuiging en plezier maar bent u wel goed bezig?

Misschien loopt u vaker en heeft u als doel een keer de Venloop mee te doen maar weet niet hoe u de training op kunt bouwen. Bent u een fanatieke tennisser die al vaker door de enkel is gegaan en zich afvraagt of er wellicht een brace bestaat die de klachten kunnen voorkomen?

Heeft u nieuwe loopschoenen nodig maar ziet u door alle verschillende adviezen door de bomen het bos niet meer?

Ga dan eens langs bij de sportfysiotherapeut. Hij kan zich als sporter in u verplaatsten en kan u met deskundig advies de juiste weg op helpen.

Een blessure…..net op het moment dat nooit uitkomt.

U wilt uiteraard zo snel mogelijk weer op het veld staan of op de fiets zitten.

De juiste behandeling en advies van een sportfysiotherapeut helpt u hierbij.

Als sporter weet hij hoe u zich voelt en hij zal er alles aan doen om u zo snel mogelijk weer op het juiste niveau te krijgen. Hij maakt een analyse van de klacht en geeft u advies hoe u tijdens de periode kunt bewegen om zo fit mogelijk te blijven.

Op deze manier loopt u zo min mogelijke achterstand op.


Behandeling

Bij de eerste afspraak wordt er eerst gekeken naar uw wensen en doelen, hierna zal de sportfysiotherapeut  met wat onderzoeken en specifieke  testen kijken hoe uw lichamelijke gesteldheid is. Indien nodig wordt er een fitheidstest af genomen, die wat meer inzicht geeft in uw uithoudingsvermogen en belastbaarheid.

Mocht het resultaat zijn dat u niet fit genoeg bent om te sporten dan kunt u onder begeleiding van de sportfysiotherapeut een plan maken om weer op het juiste niveau te komen. Hij kan u hierin begeleiden.

Neem contact met ons op!