Sportfysiotherapie

Het doel van sportfysiotherapie is u weer klachtenvrij aan het sporten te krijgen of om ervoor te zorgen dat u verantwoord kunt starten met sporten

Wat is sportfysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een master-opleiding voor sportfysiotherapie heeft gevolgd.  Daarom beheerst hij naast de algemene fysiotherapeutische diagnostiek- en behandelmethoden ook nog specifieke oefentherapeutische technieken, met als doel het verbeteren van de kracht, coördinatie en lenigheid. Allemaal gericht op uw (toekomstige) tak van sport.

Behandeling

Bij de eerste afspraak wordt er eerst gekeken naar uw wensen en doelen, hierna zal de sportfysiotherapeut  met wat onderzoeken en specifieke  testen kijken hoe uw lichamelijke gesteldheid is. Indien nodig wordt er een fitheidstest af genomen, die wat meer inzicht geeft in uw uithoudingsvermogen en belastbaarheid.

Mocht het resultaat zijn dat u niet fit genoeg bent om te sporten dan kunt u onder begeleiding van de sportfysiotherapeut een plan maken om weer op het juiste niveau te komen. Hij kan u hierin begeleiden.