Overige Lichamelijke Klachten

Binnen onze praktijk kunt u ook terecht als u niet direct last heeft aan een gewricht maar dat uw lichaam u in de steek laat in het dagelijks functioneren.

Dit kan voortkomen door een doorgemaakte ziekte, na een operatie of door erfelijke factoren.

Daarbij moet u denken aan klachten na een CVA (cerebrovascular accident), COPD klachten, MS klachten, spierziektes of reumatische aandoeningen van spier/pees orgaan of gewrichten.

Samen met u bekijken we welke fysiotherapeutische ondersteuning u nodig heeft om eventuele beperkingen die u in het dagelijks leven ervaart te verminderen.

Ook kan het een doelstelling zijn om de achteruitgang in functioneren te vertragen door actief aan uw gezondheid en fitheid te werken. Soms kunnen dagelijkse activiteiten moeizaam gaan door een verzwakking van de spierkracht of bewegingsbeperkingen in gewrichten waardoor ook onzekerheid kan ontstaan over het eigen functioneren wat kan leiden tot valangst of instabiliteitklachten waardoor u mogelijk weinig of niet meer buiten de deur komt.

Voordelen voor u:

  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Aan huis behandeling mogelijk (verwijsbrief noodzakelijk)
  • Oefenzaal met uitgebreide trainingsmogelijkheden
  • Multidisciplinaire behandelmogelijkheden
  • Nauw contact met orthopeden uit de regio
  • Nauw contact met sportartsen in de regio
  • Goed toegankelijk pand, geen drempels.

Behandeling

De fysiotherapeut zal kort middels een vraaggesprek de klachten met u doornemen eventueel aangevuld met enkele specifieke testen. De therapeut neemt aansluitend de resultaten met u door zodat u zelf ook ziet wat de eventuele oorzaak van uw klacht is en wat u er zelf aan kunt doen om dit te verbeteren. Aansluitend kan er een op maat gemaakt behandelplan samen met u worden opgesteld.